Ens Yalıtım

Sprey Poliüretan Köpük ve Polyurea Sistemleri

Home Sprey Poliüretan Köpük

Sprey poliüretan nedir?

Sprey poliüretan nedir? Sprey poliüretan hangi alanlarda kullanılır ve ne gibi özellikler taşır? Sprey poliüretan ne işe yarar? Sprey poliüretan nasıl uygulanır? Gibi bir takım konularla ilgili olarak hazırlamış olduğumuz bu yazımızda son teknoloji bir ısı yalıtım sistemi hakkında bilgiler vereceğiz. İlk olarak bu uygulamanın tam olarak ne olduğunu ve ne gibi alanlara hizmet ettiğini açıklayarak makalemize başlayarak Sprey poliüretan ile ilgili tüm detayları size aktaracağız.

Sprey poliüretan nedir sorusuna bir açıklık getirerek başlayacak olursak, sprey poliüretan bir ısı yalıtım sistemidir. Günümüz koşullarında en gelişmiş olan ısı yalıtım uygulaması hangisidir diye soracak olursanız bu işlere biraz olsun ilgi duyan herkesin direkt olarak aklına ilk gelen seçenek sprey poliüretan ısı yalıtım yöntemi olacaktır.

Isı ve su yalıtımı yapmak için sprey poliüretan tercih eden pek çok kişi aynı zamanda bu konu ile ilgili olarak bir takım konularda da fikir sahibi olmak ister. Bu uygulama aynı zamanda sadece ısı ve su yalıtımı yapılan bir teknik olarak da kalmaz bunun yanı sıra bir de ses yalıtımı için de son derece iyi bir seçenek oluşturur. Sprey poliüretan köpük yüzde doksan oranında kapalı hücre barındıran bir yalıtım tekniğidir. Bu sebepten dolayı da pek çok kişi tarafından tercih edilir.

Sprey Poliüretan Hangi Alanlarda Kullanılır?

Sprey poliüretan hangi alanlarda kullanılır? Konusunu açıkladığımız zaman bu yalıtım tekniğinin aslında tam olarak ne gibi bir sisteme sahip olduğunu anlamak çok daha kolay olacaktır. Sprey poliüretan kullanım alanları için şunları söylemek mümkün olacaktır;

  • Temel izolasyonu
  • Ses yalıtımı
  • Isı yalıtımı
  • Su yalıtımı
  • Araç kasası kaplama
  • Teras izolasyonu
  • Çatı izolasyonu
  • Tank ve boru izolasyonu
  • Sürme izolasyon
  • Dilatasyon yalıtımı
  • Tavan yalıtımı
  • Beton zemin ısı yalıtımı

Sprey poliüretan köpük için en yaygın kullanım alanları yukarıdaki gibidir. Söz konusu olan tüm bu uygulamalar için hemen hemen aynı gibi görünse de bir takım farklı incelikleri olan bir yöntemdir. bu teknik için belirtilen her bir kullanım alanını tek tek ele alacak olursak kullanım alanları ile ilgili ne tür farklı kolaylıklar sağladığını da daha net bir şekilde kavrayabiliriz.

Sprey poliüretan temel izolasyonu; temel izolasyonu aynı zamanda perde izolasyonunu da kapsar. Temel ve perde bir binanın en önemli unsurları arasında yer alır. Bu alanlarda mutlaka yoğun bir malzeme kullanılması son derece büyük bir önem taşır. Neden diye soracak olursanız bu alanlar için sürekli olarak bir toprak baskısından söz etmek mümkündür. Sprey poliüretan temel  ve perde izolasyonu sayesinde bu toprak baskısı yumuşatılmış olur.

Sprey poliüretan ses yalıtımı; duvarlar ve kapılar için kullanılan bir yalıtım sistemidir. Bu alanlarda da sprey poliüretan köpük yöntemi ile ses yalıtımı sağlanmış olur.

Sprey poliüretan ısı yalıtımı; binaların dış cephesi için uygulanan bir yalıtım tekniğidir. Bu yalıtım tekniğinin uygulandığı yapılarda soğuk havanın içeri girmesi engellenir. Sprey poliüretan ısı yalıtım tekniği genel olarak apartman daireleri için bazı bölgelerde zorunlu olarak uygulanmak durumundadır.

Sprey poliüretan araç kasası kaplama; araç malzemelerinin çürüme, paslanma ve yıpranma gibi pek çok etkene karşı korunmasını sağlayan bir yöntemdir.

Sprey poliüretan teras izolasyonu; yapıların en üst bölgesi olarak teras bölgesi, havanın durumuna göre ısınma ve soğuma konusunda en çok değişkenlik gösteren alanlardır. Özellikle de açık teraslar için konuşmak gerekirse bu noktada iki tür izolasyon da son derece büyük bir önem taşır. Hem su izolasyonu hem de ısı izolasyonu, açık teraslarda ihmal edildiği zaman bir takım sorunların meydana gelmesine neden olur. Yapının soğuk hava şartları sonucunda terleme yapmasını önlemek adına oldukça büyük bir gereklilik arz eder.

Sprey poliüretan çatı izolasyonu; çatı için en önemli ısı kaybı, çatı aralıklarında meydana gelir. Bu alanların doldurulmasıyla birlikte çatı izolasyonu yapılabilir. Tüm çatı tipleri için uygulanan bir yöntem olarak Sprey poliüretan çatı izolasyonu, genel olarak köpük uygulanarak yapılır.

Sprey poliüretan tank ve boru izolasyonu; bu izolasyon yöntemi, belki de en önemli ve hayati olan sonuçlara neden olur. Genel olarak petrol tankları ve doğalgaz boru hatları için önemli bir gereklilik arz eden bu yalıtım yöntemi, tankerlerde ve boru hatlarında gerekli olan ısı dengesini sağlar.

Sprey poliüretan tavan İzolasyonu; tavanda herhangi bir su akıntısı ya da ses gibi şeylerin olmaması için son derece gerekli ola bir yalıtım türüdür. Aslına bakacak olursak bu yalıtım her tür yalıtım sistemlerini kapsar. Aynı zamanda ısı yalıtımı açısından da çok önemlidir.

Sprey poliüretan beton zemin ısı yalıtımı; genellikle tüm betonlar için geçerli olan genel geçer kavram olarak karşımıza çıkan en önemli unsur, beton zeminlerin bitiş kısmının asimetrik bir yapıya sahip olmasıdır. Bunun yanı sıra aynı zamanda beton zeminlerin yekpare bir yapıya sahip olmamasıdır. Yani zemin etüdü yüzeyinde aralıklar vardır. Bu aralıkların arası doldurulmadığı takdirde binanın alt kısmına su, ses ve ısı gibi durumlar direkt olarak yansıyacaktır. Bu nedenle de Sprey poliüretan beton zemin ısı yalıtımı yapılması son derece büyük bir önem taşır. Sprey poliüretan zemin ısı yalıtımı nasıl yapılır konusuna gelecek olursak bu yalıtım tekniği köpük püskürtme şeklinde yapılmaktadır.

Sprey Poliüretan Köpük Nasıl Uygulanır?

Sprey poliüretan köpük nasıl uygulanır? Bu yöntem için ilk önce yapılması gereken bir takım işlemler vardır. İlk adım olarak Sprey poliüretan köpük için atılması gerekli olan ilk adım, her zaman için bir keşif yapmak olmalıdır. Ön hazırlık ve keşif, ısı, ses ya da su yalıtımı gibi her ne türde bir yalıtım şekli olursa olsun çalışmanın yapılacağı alanın tanınması çok büyük bir önem taşımaktadır. Yani bu alanı tanımak çalışma aşamasında uygulamanın rahat bir şekilde yapılabilmesi bakımından gerekli olur.

Bu yalıtım tekniği için çalışma alanında bir ön keşif yapıldıktan sonraki adım da malzemelerin hazırlanması olacaktır. Gerekli olan iş güvenliği sağlandıktan sonra uygulama yapılmaya başlanır. Zemin ya da hangi bölge için Sprey poliüretan uygulaması tercih edilmişse o bölgede püskürtme yöntemi ile bir yalıtım tekniği gerçekleştirilir. Gerek görülen alanlar doldurulur.

Sprey Poliüretan Özellikleri Ve Avantajları Nelerdir?

Sprey poliüretan özellikleri ve avantajları nelerdir diye soracak olursanız bu konu hakkında sayabileceğimiz pek çok özellik ve avantaj mevcuttur. Sprey poliüretan avantajları;

  • Yüksek ısıya karşı direnç
  • Zeminde toprak baskısını ortadan kaldırma
  • Gelişmiş korozyon dayanıklılığı
  • Paslanma ya da çürüme gibi durumlar sprey yardımıyla engellenir
  • İletkenlik düzeyinde ısının dengelenmesi
  • Su ve sesin dışarı sızmaması

Sprey Poliüretan Yalıtım Fiyatları Nelerdir?

Sprey poliüretan yalıtım fiyatları nelerdir? Sprey poliüretan ile ilgili farklı alanlarda kullanım durumu söz konusudur. Bu nedenle Sprey poliüretan köpük fiyatları konusunda net bir tutar vermek her zaman için sağlıklı olamaz. Yalıtım sistemini uygulayacak olan bir firma ile bağlantıya geçip uygulamanın yapılacağı alanı göstererek bir fiyat alabilirsiniz.